Edwin Schilt vergezelt Mark naar de Rally van Wallonië

In het weekend van 22 april wordt in Wallonië, in Namen om precies te zijn, de 28ste editie van de Rally van Wallonië verreden. Deze wedstrijd telt mee voor zowel het Nederlands als het Belgisch Rallykampioenschap. Deze klassieker onder de moderne rally's zal bezocht worden door vele Nederlandse toeschouwers en Nederlandes equipes.

Rally seizoen 2010 moest Edwin vanwege zakelijke beslommeringen vroegtijdig beeindigen. "Het was gewoon teveel van het goede. Zakelijk druk en dan ook nog in de weekeinden op de rallypaden. Soms moet je keuzes maken. Maar soms moet je er ook even uit. Dat gaan we komend weekend doen."

Edwin zal samen met Lisette Bakker aantreden met de bekende Subaru Impreza WRC S14. Edwin vertelt: "Ik heb er best veel zin in. Het is een tijdje geleden en het bloed borrelt behoorlijk op dit moment! We gaan er een leuk en gezellig weekeinde van maken. Hopenlijk kan ik nog de aansluiting vinden bij de top. Ik ben fit op dit moment, dus daar kan het niet aan liggen. We zullen niet direct vol van stal gaan, maar we zullen in de wedstrijd moeten groeien."

Edwin en Lisette zullen het niet gemakkelijk gaan krijgen in Namur. De gehele Belgische top aangevoerd door Tsjoen en Romain met hun citroen C4 WRC en Bonjean met de Peugeot 307 WRC zijn van de partij, maar ook Nederlanders als Gert Huzink met zijn Subaru WRC S12, Eric Bolhaar met de Skoda Fabia WRC en uit eigen gelederen Mark van Eldik zijn tegenstanders om rekening mee te houden.

De wedstrijd start vrijdagavond rond 20.17 met een Super Show proef rondom de Citadel van Namen. De tweede etappe gaat van start op zaterdag rond 08.20 en eindigt in Namen rond een uur of acht in de avond. De laatste etappe start op zondag rond 10.15. De eerste auto zal rond 16.15 finishen.

Algemene informatie:
Datum: 22, 23 en 24 april 2011
Plaats: Namen
Totaal kilometers wedstrijd: 512, waarvan 196 op snelheid, verdeeld over 21 wedstrijdproeven
Website wedstrijd: www.automobileclubnamur.be
Website MenMRally team: www.menmrally.nl

 

MenMRally Partners