Mad Croc Rally team in slagorde naar Etten Leur

Aanstaande zaterdag staat de Exotic Green Rally op de rallykalender. Deze klassieker vormt een van de rondes van het Open Nederlands Rally Kampioenschap.

Op de startlijst staan onder andere vader en zoon De Jong, die beide een Mitsubishi Lancer WRC besturen. Terwijl vader Bert zijn succes van de ELE Rally, derde algemeen, wil evenaren, zoekt zoon Bob revanche en aast op dezelfde positie.

Bert de Jong, die dit jaar door de Belg Björn Degandt genavigeerd wordt, kent tot dusver een prima seizoen. Hij werd zowel in de Tank S Rally als de ELE Rally derde algemeen. Berts doel komend weekend rondom Etten-Leur is om in ieder geval het podium weer te kunnen beklimmen. "De samenwerking met Björn verloopt erg prettig, daarnaast heb ik tot dusver een probleemloos seizoen met de Lancer WRC. Het zou echt super zijn als we ook hier een mooi resultaat binnen kunnen halen, aangezien dit onze thuiswedstrijd is. Ik kijk in ieder geval uit naar een mooi weekend." aldus Bert.

Zoon Bob heeft dit jaar echter te kampen met pech en wil graag bewijzen dat ook hij een van de kanshebbers op een podiumpositie is. Bob legt uit: "Tijdens de Tank S Rally ging op de eerste avond de auto al snel kapot en moesten mijn navigator Kees Hagman en ik gebruik maken van het SupeRally systeem. Samen met 'invalnavigatrice' Annemieke Hulzebos wist ik vervolgens onze testwedstrijd samen, de Vechtdal Rally, te winnen, maar tijdens de ELE Rally sloeg het noodlot weer toe." Annemieke vult aan: "Het was erg frustrerend, want de snelheid zit er duidelijk in. Tijdens de ELE Rally lagen we na de eerste etappe derde algemeen. Toen we de volgende ochtend echter het wachtpark verlieten, bleken we geen compressie te hebben en moesten we vijf proeven rijden tot de eerste service. We zakten af naar een zesde plek. We vochten ons echter terug naar P4, op slechts 7 seconden van Bert, die derde lag. We wisten dat we hem konden passeren, maar op dat moment ging onze versnellingsbak kapot en moesten we de wedstrijd staken. We hopen echt dat we dit keer kunnen laten zien waar Bob toe in staat is."

De Exotic Green Rally wordt op zaterdag 7 juli verreden en telt 16 klassementsproeven. Om 09.46 uur start de eerste deelnemer op het podium op het Raadhuisplein in Etten-Leur. Bert de Jong en Björn Degandt hebben startnummer 6, Bob de Jong en Annemieke Hulzebos hebben startnummer 7. Rond 23.30 uur rijdt de eerste deelnemer over het finishpodium en weten we of een van de equipes een podiumpositie heeft weten te veroveren. De service bevindt zich bij Blom Slipschool aan de Hoevenseweg in Etten-Leur. Meer informatie over de wedstrijd vindt u op www.exoticgreenrally.nl De tijden kunt u real time volgen via www.rallytiming.nl.

Beide equipes starten onder de vleugels van Mad-Croc, het lekkere energiedrankje met de rode krokodil. Mad-Croc is verkrijgbaar bij verschillende Total stations in de regio van de rally. Dorstige toeschouwers kunnen tijdens de wedstrijd hun blikjes Mad-Croc ook kopen bij de publiekscatering van Event Catering. Kijk voor alle verkooppunten op www.mad-croc.eu

ALGEMENE GEGEVENS
- zaterdag 7 Juli 2012
- start 9:46 Raadhuisplein Etten-Leur, finish VIP-locatie Heiningstraat Achtmaal
- Service Terrein: Blom Slipschool, Hoevenseweg 39d, 4877 LA, Etten-Leur
- 16 klassementsproeven (KP's) over 192 km (92% verhard)
- Dagkaart: € 20,00 Toegang tot alle klassementsproeven, serviceterrein en GTC Cityracing.
- KP kaart: € 8,00 Toegang tot één klassementsproef.
- internetsite van de rally: www.exoticgreenrally.nl
- internetsite voor nieuws over het MenMRally Team: www.menmrally.nl
- rallyradio: Suc6FM

Tijdschema
Zaterdag 7 juli
09:46 uur Start (podium Raadhuisplein, Etten-Leur)
23:30 uur Finish Rally Raadhuisplein, Etten-Leur)

 

MenMRally Partners