Bob de Jong wint Vechtdal Rally

Bob de Jong en Annemieke Hulzebos hebben zaterdag de Autosoft Vechtdal Rally gewonnen met hun Mad-Croc Mitsubishi WRC. In de omgeving van Hardenberg reed de 26-jarige De Jong een sterke wedstrijd en wist hij vier van de acht klassementsproeven op zijn naam te schrijven.

Bob de Jong zal de komende tijd zijn vaste navigator Kees Hagman moeten missen, nadat Hagman als gelegenheidsnavigator van WRC rijder Dennis Kuipers twee weken geleden bij een crash in de Rallye Sulingerland in Duitsland zijn rug brak. Omdat De Jong over twee weken de voor het Open Nederlands Kampioenschap meetellende ELE Rally zal betwisten werd gezocht naar een geschikte vervanger van Hagman. “Gelukkig kreeg ik van Annemieke Hulzebos een positieve reactie toen ik haar vroeg om met mij samen te rijden,” aldus Bob de Jong. “Het leek ons echter wel verstandig om niet direct in de ELE Rally – waar kostbare kampioenschapspunten op het spel staan – samen te rijden, maar eerst een niet voor het Open kampioenschap meetellende wedstrijd te rijden.” En die gelegenheid deed zich dit weekeinde voor met de voor het Nationaal kampioenschap meetellende Autosoft Vechtdal Rally, een korte rally met 4 klassementsproeven die allemaal twee keer werden verreden: “Mooie proeven en qua ondergrond vergelijkbaar met de ELE Rally: veel verhard, maar ook en flinke portie onverhard, dus ideaal als trainingsevenement,” aldus Annemieke Hulzebos, die zich verheugde op de wedstrijden met Bob de Jong: “We gebruiken hetzelfde pace note systeem als Bob is gewend met Kees, dus de aanpassing zal snel verlopen. Ik heb er enorm veel zin in!”

En inderdaad verliep de samenwerking uitstekend. “Wel maakte ik zelf een foutje door het ‘launch control’ systeem vergeten in te schakelen bij de start van de eerste klassementsproef,” vertelde Bob de Jong. “Daardoor sloeg de motor af, maar daarna kwamen we snel in ons ritme.” De belangrijkste tegenstand kwam van Eric Bolhaar in zijn WRC Skoda Fabia; afwisselend waren Bolhaar en De Jong het snelste op de proeven en zetten zij de concurrentie op achterstand. “Halverwege de wedstrijd had ik al het idee dat wij Bolhaar zouden kunnen verslaan en met nog een proef te gaan hadden we een voorsprong van ruim 12 seconden, maar toen ging het toch nog bijna mis!” De Jong verremde zich vlak voor de finish van de laatste proef op een hobbeltje, schoot rechtdoor en vergooide daarmee bijna de voor het grijpen liggende zege. “Gelukkig verloren we maar weinig tijd en reed ik naar mijn eerste overall zege – geweldig gewoon en met dank aan Annemieke, die mij prima heeft genavigeerd,” aldus een dolblije De Jong aan de finish.

 

  1. Bob de Jong/Annemieke Hulzebos, Mitsubishi WRC, 42 min 29,9 sec
  2. Eric Bolhaar/Gert Kamphuis, Skoda Fabia WRC, op 2,2 sec
  3. Tonnie van Deijne/Kris Botson, Mitsubishi Lancer EVO X, op 2 min 1,2 sec
  4. Antoine van Ballegooijen/Johan Findhammer, Mitsubishi Lancer EVO X, op 2 min 44,9 sec
  5. Faron van Lieshout/Jurgen van Driel, Mitsubishi Lancer EVO X, op 2 min 45,2 sec




 

 


 

MenMRally Partners