Mark en Michel willen leertraject voortzetten in de LG Almere Rallysprint en LG Almere Rally

Op zaterdag 8 en zondag 9 april staan alweer de volgende afspraken voor het MenMRally team op de kalender: De LG Almere Rallysprint en de LG Almere Rally. Twee verschillende evenementen, waarbij alleen de Rally op zondag telt voor het Rallyclinic Dutch Open. Mark en Michel gebruiken - net als vorig jaar - de rallysprint om op te warmen voor de echte rally, en om de terreinomstandigheden te leren kennen. Hierbij zijn ze in goed gezelschap, want veel toppers uit het Rallyclinic Dutch Open nemen deze gelegenheid te baat: Peter Bijvelds, Frits van Eerd en de Britten Dave Turnbull en James Sparrow.

Vorig jaar reden Mark en Michel ook zowel de rallysprint als de rally - en niet zonder succes. In de rallysprint werden ze tweede algemeen achter Frits van Eerd, nadat ze op de laatste proef 24 seconden verloren hadden door een foutje van de organisatie en een onwillige versnellingsbak. Ook de rally werd met winst in Groep N afgesloten, op de zesde plek. "Het is een rally die bij ons past" zegt Mark dan ook niet ten onrechte.

De organisatie heeft er weer een compact spektakel van gemaakt, want de rallysprint bestaat uit 5 proeven met een totale lengte van 67 km. Voor de rally op zondag gaat het om punten voor het Kampioenschap en moeten 14 klassementsproeven worden bestreden over 120 km. Start en finish zijn dit jaar op de Grote Markt van Almere.

Dit jaar is Almeerderzand, de -voor toeschouwers- mooiste proef van afgelopen Nederlands kampioenschap ook opgenomen in de rallysprint: De equipes bedwingen een "doolhof" op de onverharde parkeerplaats Almeerderzand. Daarbij kun je ze bijna een minuut lang zien driften door haakse bochten, hairpins en snellere knikken - en dat meermalen per proef! Omdat dit zich afspeelt op een terrein nauwelijks groter dan een voetbalveld een ideale gelegenheid om de rijstijlen van de verschillende favorieten met elkaar te vergelijken.
Maar ook de overige proeven mogen er zijn: Naast volledig verharde industrieterrein proeven wordt ook gereden op een industrieterrein-in-aanbouw. Het onverhard wordt daar niet gemeden en doordat de wegen breed zijn met weinig obstakels eromheen kunnen de piloten wat meer risico nemen dan elders - dat wordt spektakel! Voor de details zie het informatiepakket, te koop voor 8 Euro bij o.a. start/finish, bij service (voor meer info zie http://www.autosportief.nl/)

Voor Mark en Michel is het doel van de rally om het leertraject voort te zetten. Het gevoel in de auto begint te groeien: "De auto voelt goed, hij nodigt uit". Op de openingsavond van de Tank S Rally werd al duidelijk dat de snelheid er in zit, nu is het een kwestie van de sterke kanten van de rijstijl van Mark aan te passen aan de sterke kanten van de auto en zo het beste in beide naar boven te halen op alle ondergronden.
Mark verwacht dat het een dichte strijd zal worden met Peter Bijvelds, Frits van Eerd en tijdens de rally ook met Dirk Boers. In de secondenstrijd zal het een kwestie worden van zo min mogelijk fouten maken. "Opletten dus!"

Meer informatie:
Startlocatie: Grote Markt, Almere
Service locatie: Veluwezoom 15, Almere
Rallysprint: Zaterdag start: 12:00, finish eerste deelnemer: 18:00
Rally: Zondag start: 11:00, finish eerste deelnemer: 19:00
http://www.menmrally.nl
http://www.autosportief.nl/

MenMRally in de Rallysprint 2005
MenMRally in de Rally 2005

 

MenMRally Partners