MenMRally behaalt eervolle 24e plaats in WK Rally van Duitsland

Van 10 tot 13 Augustus werd rondom Trier de OMV ADAC Deutschland Rallye verreden. Voor Mark van Eldik was dit dichtstbijzijnde WK-evenement een goede gelegenheid om zich aan zijn tweede internationale avontuur te wagen. Het evenement speelde zich af in het bijzijn van 200.000 enthousiaste rally fans uit heel Europa.

Om goed beslagen ten ijs te komen was de auto goed geprepareerd en had Mark voor de gelegenheid Erwin Mombaerts, een Belgische navigator met veel internationale ervaring, aan zijn zijde. Hierdoor kon Michel (zijn vaste navigator) zich concentreren op de 'service', het in optimale conditie houden van de auto tussen de proeven.



De eerste dag van de rally stonden 8 proeven op het programma die door het wijnbouwgebied langs de Moezel voerden. De vele snelle knikjes en een overvloed aan haarspeldbochten stonden in groot contrast met de proeven die Mark in het Nederlands kampioenschap ontmoet. Het rijden werd nog bemoeilijkt door het onvoorspelbare weer: de vrijdagochtend begon met veel regen, waarna het op veel plaatsen droog werd, afgewisseld met vochtige stukken onder bomen en lokale buien.

Niet echt lekkere omstandigheden om aan een nieuwe navigator en een snelle maar tricky auto te wennen. Omdat Mark en Erwin pas laat mochten starten, lag er al veel modder op de weg, waardoor de wegen plaatselijk spiegelglad waren en Mark niet echt in z'n ritme kwam. Gecombineerd met wat kleine foutjes resulteerde dit in een paar enge momenten (zoals een groen Volkswagen busje dat ineens in de baan van de aanstormende Subaru stond) en
een 28e plaats na de eerste dag.



De tweede dag van de rally speelde zich een stuk zuidelijker af, grotendeels op de tankbanen van een voormalige Amerikaanse legerbasis Baumholder. Het team had intussen al meer routine en de tijden werden steeds beter. Afsluiter van de dag was een verdienstelijke 14e plaats op de publieksproef in de straten van Sankt Wendel. Met een 20e plaats in het algemeen klassement lag het doel van Mark - een top 20 klassering - binnen
handbereik. Nog 4 proeven te gaan op de laatste dag.

Op deze proeven over het Duitse platteland tussen Birkenfeld en Sankt Wendel weerden Mark en Erwin zich goed. Met nog enkele top 20 tijden was het MenMRally team na drie proeven gestegen naar de 19e plaats in het algemeen klassement. Het was ze echter niet gegund: de auto raakte een boom en raakte beschadigd. Hierdoor zakte het team naar de 24e plek. Niet helemaal het resultaat waar het team op gehoopt had, maar de schat aan ervaring die het team heeft opgedaan maakt veel goed.



De rally werd voor de vijfde maal op rij gewonnen door de Fransman Sebastian
Loeb, voor teamgenoot Daniel Sordo en de Fin Marcus Grönholm in een Ford
Escort. Erik Wevers was de beste Nederlander met een verdienstelijke 13e
plek.

Gerelateerde pagina's:

Voorbeschouwing op de Deutschland Rallye 2006
Gallery Deutschland Rallye 2006 pagina 1
Gallery Deutschland Rallye 2006 pagina 2

MenMRally Partners