Voorbereiding op 2006

Datum: 27 Januari
Locatie: Niederrhein (DE)
Weer: Bewolkt, 4 gr.
 

Indrukwekkende eerste Subaru WRC kilometers voor MenMRally


In December werd al duidelijk was dat het MenMRally team in 2006 voor een toppositie in het Rallyclinic Dutch Open gaat strijden. Hiervoor werd een ex-Solberg Subaru WRC aangeschaft. Afgelopen vrijdag 27 januari was het zo ver, Mark reed de eerste kilometers in de nieuwe auto.



Samen met de vorige eigenaar Bernard Munster reden Mark en enkele monteurs naar Duitsland om de auto te leren kennen. Op Niederrhein hebben ze eerst samen een aantal ronden gereden, waarna Mark de auto de sporen kon geven. Ondanks de verschillen met de groep N Mitsubishi voelde Mark zich snel thuis in de WRC. Aan de startprocedure met de vele schakelaars en het schakelen was Mark snel gewend. Laaiend enthousiast stapte hij uit: Met deze auto moeten we inderdaad vooraan kunnen strijden in het Rallyclinic Dutch Open. "De auto stuurt en reageert verbluffend direct, de remmen zijn geweldig en de auto heeft altijd en overal vermogen".

Tussen de rondjes van Mark vergaapte de rest van het team zich aan de rest van het kunstwerk: Dit is geen omgebouwde straatauto, maar een met ongelofelijke aandacht voor detail gebouwde rally auto. De doorgelaste carosserie, de remmen, wielophanging - allemaal techniek om van te smullen.



Het MenM team zal het de komende weken druk krijgen. Mark, Michel en de monteurs zullen zich moeten verdiepen in de handleidingen van de auto: Welk knopje dient waarvoor? Welke aanhaalmomenten moeten gebruikt worden bij het nalopen van de auto. Hoe lezen we de datalogging systemen uit? Welke instellingen van de diffs passen het best bij de rijstijl van Mark? En hoe past Mark zich aan aan het extra vermogen van de auto?

Daarnaast zijn de verwachtingen hoog gespannen omtrent het uiterlijk van de auto: Wordt hij net zo mooi als de Mitsubishi?
Wij houden je op de hoogte op deze site!

Het MenM rallyteam
Foto's: Dre Galiart (rijdend) en Dirk van de Streek/MenMRally (indoors)

Gerelateerde pagina's: Subaru WRC 2002 voor het MenM Rallyteam

 

Elmar Metaalbewerking