7 Oktober 2006: Vierhouten Pallets Nederland Rally

Zaterdag 7 oktober wordt rondom Barneveld alweer de voorlaatste rally van het Rallyclinic Dutch open verreden, de Vierhouten Pallets Nederland Rally. Deze opvolger van de legendarische Tulpenrally heeft de afgelopen jaren een trouwe schare enthousiaste fans opgebouwd, met snelle proeven in de buitengebieden rondom Barneveld.

De start van de rally vindt net als vorig jaar plaats op het industrieterrein de Harselaar, om één uur 's middags. Rondom de start vindt ook de service plaats. Hier kan het publiek het materieel en berijders van dichtbij aanschouwen, als de auto's klaargestoomd worden voor de proeven. Net voor half acht wordt bekend gemaakt wie van de teams met de winst naar huis gaat.



Net als de andere rallies dit jaar, kent ook de Vierhouten Pallets Nederland Rally een sterk deelnemersveld met snelle rijders en mooie auto's. Ook in Barneveld staan 5 ex fabrieks WRC auto's aan de start. Startnummer 1 is voor de winnaars van vorig jaar, thuisrijders Jasper van den Heuvel en Martine Kolman in de 'oude' Subaru van het MenMRally team. Hierna volgen de twee overgebleven kanshebbers voor het kampioenschap: Frits van Eerd met Erwin Mombaerts en het MenMRally team met Mark van Eldik en Michel Groenewoud. Naast deze toppers kan voor de overwinning ook gedacht worden aan lokale held en circuitrijder Jaap van Lagen. In zijn jaarlijkse uitstapje naar de rallysport wordt hij dit jaar genavigeerd door Erwin Berkhof, in een groep A Mitsubishi Evo. Maar ook met outsiders als Piet van Hoof, Ronald Leemans en de Britten Turnbull en Procter moet rekening gehouden worden voor de topposities.

Het MenMRally team kan de beslissing in het Nederlands kampioenschap uitstellen met een goed resultaat in de rally. Hiervoor moeten Mark van Eldik en Michel Groenewoud de rally met de winst afsluiten. Een tweede plaats kan de kansen open houden, zolang concurrent Frits van Eerd de rally niet wint. Mark beseft dat de kansen niet riant zijn: “De proeven zijn snel, en zeker als het regent wordt het een listige rally. En we moeten alles foutloos doen om in de race te blijven voor het kampioenschap”. Toch blijven Mark en Michel reëel: “Meer dan gewoon ons dingetje doen en goed opletten kunnen we niet doen”.



Meer informatie op de site van de organisatie
Geniet hier nog eens na van de 2005 editie van de Vierhouten Pallets Nederland Rally.



 

Elmar Metaalbewerking