Het MenM rallyteam op avontuur in Duitsland

In het weekeinde van 17-19 augustus wordt rondom het Duitse wijnstadje Trier de 10de ronde van het wereldkampioenschap rally gereden. Na zijn debuut vorig jaar met gelegenheids navigator Erwin Mombaerts en de recente overwinning tijdens de Eifel rally, gaan de mannen beter beslagen ten ijs dan vorig jaar.
Een rally die meetelt voor het WK is immers niet te vergelijken met de wedstrijden in Nederland. Naast een ander soort wegen en topografische ligging is er ook de “druk” van meerijden in de hoofdklasse van de rallysport.



En de hoofdklasse, dat is het. Naast dat Mark en Michel met startnummer 23 en de Subaru WRC S12 de strijd aangaan met de top van de wereld gaan zij ook de strijd aan met zichzelf. Dit omdat het een zware rally zal worden. De rally wordt verreden over 19 loodzware proeven met een totale lengte van 356 kilometer, verdeeld over drie dagen.

Daarvóór is op donderdag is de shake-down, een laatste gelegenheid om de auto af te stellen op de Duitse wegen. Om 8 uur ’s avonds volgt in het centrum van Trier de ceremoniële start van de rally.

Vrijdagochtend gaat de wedstrijd dan echt van start. Met proeven als Ruwertal en Schönes Moselland worden Mark en Michel tussen de vele wijnranken doorgestuurd die deze omgeving rijk is.



Het hoogtepunt van de zaterdag zijn de twee lange proeven “Panzerplatte”. Waar vroeger de tanks oefenden, daar worden nu de rallywagens overheen gestuurd. Gekenmerkt door de “Hinkelsteine”, grote massieve betonblokken die langs de bochten staan. Deze obstakels zijn al voor veel equipes het einde geweest van de rally. Ander kenmerk van “Panzerplatte” is “Dikke Berta”. Een jump van formaat, waar de auto’s soms 1,5 meter hoog en 30 meter ver komen. Gegarandeerd spektakel dus.

Op de zondag zijn de proeven een stuk milder en is het zorg dat de rally uitgereden wordt. Naast 4 proeven langs de Moezel staat een nieuwe showproef op het schema: “Circus Maximus”. Hier kan het publiek het rallygeweld van dichtbij meemaken met de oude Romeinse stad Trier als achtergrond.

Het team is tijdens de rally gestationeerd op het servicepark op het beursterrein van Trier. Om de rally te kunnen bezichtigen geeft de organisatie entreekaarten uit. Deze zijn te verkrijgen via: www.rallye-deutschland.de of lokaal te verkrijgen aan de diverse kaartverkoop stands. Trier ligt op een kleine vier uur rijden vanaf Utrecht.



Algemene gegevens
Datum: 17-19 augustus 2007
Start en finish: Trier
Internetsite van de rally: www.rallye-duetschland.de.

Tijdschema
Vrijdag 17 augustus – eerste etappe
09.30 - Start in Trier
6 KP’s in omgeving Trier
19.46 uur Finish eerste etappe, Trier

Zaterdag 18 augustus 2007 – tweede etappe
07.00 Start/service in Trier
8 KP’s in omgeving Trier
19.47 uur finisch tweede etappe, Trier

Zondag 19 augustus 2007 – derde etappe
08.00 Start/service in Trier
5 KP’s in omgeving Trier
15.00 uur finisch derde etappe, Porta Nigra, Trier

Het MenM Rallyteam zien u graag in en rondom Trier


Zie het verslag van de 2006 OMV ADAC Rally om de volledige rally van vorig jaar opnieuw te beleven in woord en beeld!

MenMRally Partners