Naar Hulst met de S12!

Na het succes in Almere reist het MenMRally team op 28 april af naar Zeeuws Vlaanderen. Daar wordt de derde ronde van het Rallyclinic Dutch Open gehouden, de Proflex - Merwede Rally Hulst.

In Hulst staat het MenMRally team met een primeur aan de start: Een nieuwe Subaru Impreza WRC S12, de auto waarmee Chris Atkinson in het fabrieksteam begin dit jaar nog 3 WK rallies reed. Het is lang geleden dat een Nederlandse rijder met zo’n recent rallywapen aan de start stond! De auto is weer een stapje vooruit ten opzichte van de toch al zeer potente S10, waarmee Mark onlangs in Almere de overwinning binnen haalde. “De S12 is wat rauwer, wat directer dan de oude auto. Ik ben benieuwd wat dit op de proeven rond Hulst betekent.”



Op vrijdagavond start het evenement met de shakedown van de rally, waarbij een dappere wethouder een rondje over de proef zal meerijden met Mark in de rallyauto. Zaterdag start de rally om 11:00 uur op het voormalige veerplein Perkpolder in Zeeuws Vlaanderen. De rally bestaat ook dit jaar uit 3 boucles van elk 4 KP's. In totaal wordt 166 km op snelheid gereden alvorens om 18:30 uur de teams weer op het veerplein van Perkpolder finishen.

Met name de proeven op het oude veerterrein zelf zijn een lekkernij voor rallyfans. Op het terrein is een schitterende proef uitgezet, die elke keer uit meerdere ronden bestaat. Vanaf de Westerschelde dijk kan het publiek een groot deel van de proef aanschouwen. Als alle ruim 100 deelnemers van de rally en de rallysprint de proef verreden hebben, komen de eerste deelnemers alweer op de service aan. Ook deze service vindt plaats op het veerterrein. Voor 5 Euro kunnen de rally fans zich dus de hele dag vermaken met alle aspecten van het rally spektakel! Daarnaast krijg je voor die 5 Euro ook nog een setje publieksinformatie, zodat je ook weet waar je de overige proeven kunt vinden.



Mark en Michel moeten namelijk wel van het veerterrein af. Zij moeten ook de 3 proeven over de Zeeuwse dijkwegen elk drie keer rijden: snelle proeven over smalle weggetjes afgewisseld met enkele haakse bochten of hairpins. En als unicum een rondje over het erf en door de schuur van boer Boënne. Technische proeven dus, waar Mark en Michel dit jaar weer kunnen bevestigen dat ze kunnen sturen.

Vorig jaar hebben ze al laten zien dat de Zeeuwse proeven het team liggen. Toen reden Mark en Michel de voltallige concurrentie op afstand en haalden ze de tweede overwinning op rij. Of dat dit jaar weer lukt is moeilijk te voorspellen. De concurrentie is dit jaar nog heviger dan in 2006, met de kampioenen van 2004 en 2005 allebei in snelle WRC’s. Jasper van den Heuvel heeft in de voorgaande rallies al laten zien dat hij goed overweg kan met zijn Mitsubishi Lancer WRC en Erik Wevers komt mogelijk in Hulst al aan de start met een Skoda Fabia WRC 2005. Daarnaast staat ook René Kuipers aan de start met een Skoda Fabia. Tot slot wordt ook een Engelse delegatie verwacht met Subaru WRC’s.

Kortom: Mark en Michel moeten zaterdag flink aan de bak met de nieuwe auto!

Foto's: Walter Geuzebroek, Michel Groenewoud

Zie het verslag van de 2006 Merwede Springs Hulst Rally om de volledige rally van vorig jaar opnieuw te beleven in woord en beeld!

MenMRally Partners