Wat brengt de Tank S Rally voor het MenMRally team?

In 2006 was de Tank S Rally het debuut van het MenMRally team in de koningsklasse van de Nederlandse rallysport. Met de ex-fabrieks Subaru Impreza WRC S8 openden zij het seizoen met snelste tijden op de eerste proeven op de vrijdagavond. Op zaterdag konden Mark en Michel door kleine problemen met de auto de leiding helaas niet vasthouden. Uiteindelijk wisten zij er toch nog een podiumpositie uit te slepen. Een resultaat waar het team trots op kon zijn, in de eerste wedstrijd met de nieuwe auto!



Ook dit jaar vormt de Tank S Rally de aftrap van het Rallyclinic Dutch Open, het officiële Nederlands Kampioenschap rallyrijden. In en om de Noordoostpolder worden op vrijdagavond 16 maart en zaterdag 17 maart in totaal 20 proeven verreden over industrieterreinen en dijkweggetjes. Vrijdagavond staan twee proeven op het programma op de nieuwe GTI ring. Hier wordt voor het eerst gebruik gemaakt van de gruppenstart. De rijders worden niet om de minuut gestart, maar er wordt steeds een groep van 4 of 5 rijders met onderlinge afstand van 10 seconden weggestuurd. Een extra competitie element voor de deelnemers, die nu kunnen proberen naar de voorganger toe te rijden. Ook leuk voor de toeschouwers, die nu beter de onderlinge verschillen kunnen zien tussen de rijders.



Toch is de vrijdagavond slechts een opwarmer voor de echte wedstrijd, die op zaterdag plaatsvindt. Nadat vorig jaar 2 oude Zuiderzeerally proeven rondom Kuinre toegevoegd waren, staan dit jaar nog eens 2 extra proeven van weleer op het programma. Hiermee wordt de zaterdagochtend etappe een belangrijk onderdeel van de rally met bijna 50 wedstrijdkilometers. Mogelijk wordt hier al een beslissend gat geslagen tussen de top en de achtervolgers. In de middag staan de traditionele proeven rondom Kampen op het programma. ´s Avonds volgt in Emmeloord de climax met onder andere twee keer de mooiste industrieproef van Nederland: Nagelerweg. Na deze 20 proeven wordt op zaterdagavond even voor 11 uur de winnaar gekroond op het start- en finishpodium op De Deel in Emmeloord.



Net als de tweede helft van 2006 staan Mark en Michel met de Subaru Impreza WRC S10 aan de start. Voornaamste concurrentie wordt verwacht uit de hoek van Erik Wevers, de kampioen van 2005. Maar ook de kampioen van 2004 Jasper van den Heuvel brengt dit jaar een geducht wapen aan de start: Een ex-fabrieks Mitsubishi Evo7 WRC. Daarnaast staan nog belangrijke outsiders aan de start, zoals Dirk Boers met zijn nieuwe Subaru WRC S7 en Rene Kuipers met kampioensnavigator 2006 Erwin Mombaerts in een Toyota Corolla WRC. Maar ook een aantal Engelse cracks met WRC’s moet niet onderschat worden voor de ereplaatsen. Kortom: het belooft een hete strijd te worden.



Of Mark en Michel dit jaar de derde plaats kunnen verbeteren? We zullen het zien op 16 en 17 maart!

Foto's: Maurice van der Sterren, Dirk van de Streek; MenMRally.nl

Zie het verslag van de 2006 Tank S Rally om de volledige rally van vorig jaar opnieuw te beleven in woord en beeld!

MenMRally Partners