Edwin Schilt valt uit in zware rally

De N14 bleef thuis omdat er nog teveel kinderziektes inzitten. Gekozen werd voor de oude vertrouwde N12b waarmee Edwin vorig jaar strijd voerde met de Nederlandse top in de N4 klasse. Zaterdag werd benut om de sprint te rijden en zondag de rally. Speciaal voor de sprint was gelegenheidsnavigator Pieter Verschuur aangerukt. Zondag zou Dennis Abrahams weer plaatsnemen op de hotseat.Tijdens de sprint op zaterdag zat de snelheid er van het begin goed in. Tijdens de eerste kp deelde Edwin al een gevoelige tik uit aan de concurrentie door een derde tijd neer te zetten. Alleen Nederlands kampioen Jasper van de Heuvel en oud gediende Johan Faes waren sneller geweest. Deze tendens zette zich voort tot aan proef 4 waar de equipe een steekje liet vallen met een inklokfout. Een minuut straftijd viel hen ten deel.

Uiteindelijk werd de wedstrijd afgesloten met een magnifieke 2de tijd op de laatste proef met 5 seconden achter Jasper van de Heuvel. Helaas viel de equipe net naast het podium door de minuut straftijd: qua proeventijden verdiende Edwin de tweede plek overall! Edwin Schilt; het was weer een ouderwets topdagje. De oude vetrouwde N12 gaat als een raket en dat was ook te zien in de tijden. Jammer van het inklokfoutje, maar dat kan gebeurt nu eenmaal. Ook dat is rallysport. Je moet scherp zijn van begin tot het einde.”Met een gevoel dat er meer inzat keken de mannen reikhalzend uit naar de zondag. Hopend om het huzarenstukje te herhalen tijdens de rally. Doel was dan ook om in ieder geval aansluiting te vinden bij de top vijf.
Op de eerste proef deelden Edwin en Dennis de vierde tijd met Marco Schapers die in eenzelfde N12 rondrijd. De proef daarna deelde de equipe een zesde plek met nieuwkomer Martin van de Brink. Al met al bemoedigende resultaten. Op KP3 scoorde Edwin zelfs een derde tijd nipt achter Dennis Kuipers die met zijn Peugeot 207 S2000 meereed. De strijd was geopend voor een top vijf notering. Op klassementsproef 4 pakte Edwin de eerste tijd gevolgd door Jasper van de Heuvel op 8 seconden. Op dat moment stond de equipe 2 algemeen in de gr N4 klasse.Helaas sloeg daarna het pechduiveltje toe. De zware zandproeven van Almere hadden hun tol geeist. Op de vijfde proef verloor Edwin maar liefst 1 minuut 53 op Jasper van de Heuvel. Dit omdat het differentieel wat zorgt dat de vier wielen draaien niet meer functioneerde. Met alleen achterwielaandrijving kwam Edwin de service in. Al snel bleek dat doorrijden geen optie was. Een einde met een tweeledig gevoel.
Edwin Schilt;”Jammer dat het weekend zo moet eindigen, maar aan de andere kant weet de concurrentie dat we mee kunnen draaien voor de punten. De N12 deed fantastisch dienst. Jammer van het differentieel, maar het blijft een mechanische sport. Ik hoop dat de N14 snel op punt staat om weer mee te rijden voor de winst.” De volgende wedstrijd van Edwin is die van de Rallye van Vogelsberg. Deze telt mee voor het ERC kampioenschap.

LG Almere Rally: Tweede ronde Rallyclinic Dutch Open 2008:


Algemene gegevens
- 6 april 2008
- start en finish in Almere
- lengte van de rally: 253 km met 14 klassementsproeven (KP’s) over 131 km (10% onverhard)
- wisselend weer, af en toe droog, af en toe regen, circa 10 graden Celsius
- 44 deelnemers aan de start, 27 aan de finish

Uitslag
1. Erik Wevers-Jalmar van Weeren (NL, Toyota Corolla WRC, A8) 1.22.16
2. Jasper van den Heuvel-Martine Kolman (NL, Mitsubishi Lancer Evo 9, N4) + 3.30
3. John Temmink-Henk Jan Elbert (NL, Skoda Fabia WRC, A8) + 5.25
4. Johan Faes-Arie Lekkerkerker (NL, Mitsubishi Lancer Evo 9, N4) ) + 5.37
5. Martin van den Brink-Paul Neeskens (NL, Mitsubishi Lancer Evo 9, N4) ) + 6.04Belangrijkste uitvallers
Evert Bolderheij-Sander Röling (NL, Mitsubishi Lancer Evo 9, N4) - KP 1 (crash)
René Kuipers-Erwin Mombaerts (NL-B, Subaru Impreza WRC, A8) - KP 4 (opgave)
Mark van Eldik-Michel Groenewoud (NL, Subaru Impreza WRC, A8) - KP 5 (motor)
Dennis Kuipers-Kees Hagman (NL, Peugeot 207 S2000, A7S) - KP 6 (motor)

Snelsten op de 14 klassementsproeven
Wevers 10 maal; Van Eldik 3 maal; Van den Heuvel 1 maal

Leiders in de wedstrijd
Van Eldik KP 1 t/m 3; Wevers KP 4 t/m 14

Stand Rallyclinic Dutch Open 2008
1. Wevers 194 punten; 2. Van den Heuvel 188; 3. Piepers 170; Van Eldik 100.

Volgende wedstrijd Euro Rally Challenge
18/19 april 2008, Hessen Rallye Vogelsberg (Duitsland)
Volgende wedstrijd Rallyclinic Dutch Open 2008
26 april 2008, Proflex Merwede Rally Hulst (Zeeuws Vlaanderen) 

MenMRally Partners