Opnieuw op pad met de Subaru Impreza N14

Afgelopen week is de Subaru WRX weer teruggekomen naar Montfoort na een grondige rebuild bij de bouwer Prodrive. Ondanks dat de auto het beter moet doen dan het eerste optreden in Emmeloord, denken Edwin en Pieter niet aan een top 5 klassering. De auto loopt nog een beetje achter bij de huidige groep Nís, maar ondanks dat gaan we de strijd aan met de rest van het groep N veld.

Na de dijkweggetjes rond de Noordoostpolder en de industrie- en bouwterreinen van Almere vormt het landelijke Zeeuws-Vlaanderen het toneel voor ronde drie van het Rallyclinic Dutch Open. Wie het Nederlands rallykampioenschap wil winnen, moet van alle markten thuis zijn, zoveel is wel duidelijk. Regerend kampioen Mark van Eldik is favoriet voor de zege, maar of hij op zaterdag 26 april bijna in BelgiŽ met zijn Subaru Impreza WRC ook echt de snelste is, blijkt omstreeks half zeven in de avond op het finishpodium.

Edwin en Pieter zullen de wedstrijd gebruiken om de wagen beter te leren kennen en zodoende ervaring op te doen. In Almere heeft Edwin laten zien dat wanneer de auto meewerkt hij mee kan strijden met de top van Nederland. En dan niet alleen de mannen in de group Nís, maar ook vond hij enkele malen de aansluiting bij de WRCís.Zoals u ziet heeft Dennis Abrahams plaats gemaakt voor Pieter Verschuur. Pieter, al vanaf jongs af aan een goede bekende van Edwin, heeft in Almere al aan de rallysport kunnen proeven door mee te rijden in de rallysprint. In overleg met Dennis is dan ook besloten om samen met Pieter het seizoen af te maken.

Om te kijken is de rally rond Hulst zeker een van de mooiste van ons land. Met name de lange klassementsproef Perkpolder is om van te watertanden. Gezeten op een van de hoge Westerscheldedijken of staand op de brug van de voormalige veerhaven hebben de toeschouwers overzicht over een groot gedeelte van de proef, die ook dit jaar weer drie maal in het wedstrijdschema is opgenomen.Op hetzelfde veerhavenplein zijn ook de start (11.00 uur), finish (even na half zeven in de avond) en gedurende de dag twee maal de centrale service. Daar maken de monteurs in korte tijd de autoís weer gereed voor de volgende serie klassementsproeven. Kortom, de echte rallyliefhebber kan op zaterdag 26 april niet om de voormalige veerhaven Perkpolder heen. 

MenMRally Partners