Jouw eigen foto van Mark in de gallery?

Deze site brengt jou al het nieuws over Mark en Michel. Daarnaast willen we de beste foto's en filmpjes  tonen. Heb jij een mooie foto of film van Mark, Michel of de andere teamleden, stuur deze dan naar foto@menmrally.nl

Wie weet zie je jouw eigen meesterwerk binnenkort in de Gallery!

Geschiedenis van het MenMRally team  - van “Zeroes” tot “Heroes”

In deze rubriek behandelen we de geschiedenis van het MenMRally team. Deel 3: Van outsider tot favoriet

Van de start in 2002, via de overstap van de Subaru naar de Lancer Evo naar de eerste rallyin 2003 hebben Mark en Michel een zeer steile groeicurve laten zien. Met aansprekende resultaten groeien Mark en Michel voor seizoen 2004 uit tot één van de favorieten voor eremetaal in de Groep N, de klasse van de standaard toerwagens. Met een gedurfde opportunistische rijstijl weten de mannen de liefhebbers op hun hand te krijgen. Het materieel is niet altijd bestand tegen de niets ontziende rijstijl van Mark, en door het enthousiasme van de heren is een deukje soms waar te nemen, maar stukje bij beetje wordt de kloof met de toppers in de groep N gedicht.

In de Zuiderzee Rally plukken Mark en Michel meteen de vruchten van de trainingskilometers in Finland. In natte en gladde omstandigheden wordt op de bodem van de voormalige Zuiderzee vreselijk hard gereden. Problemen met EVO verhinderen een topklassering.

In Almere wordt een topklassering door de wedstrijdleiding afgepakt. Mark beweert tot op de dag van vandaag dat hij de chicane echt niet meer kon halen, maar de organisatie ziet het als een bewuste afsnij actie en neemt het MenMRally dus uit de uitslag.

In Hulst staat de auto er fris bij. Nieuwe sponsors en een nieuwe lay-out van “Arie de Stickerboer”zorgen ervoor dat vanaf haden de auto van verre te onderscheiden is. De twee echte M&M’s op de achterklep maken het feest compleet. Helaas zorgt een technisch mankement ervoor dat Mark en Michel de finisch van de Elmar Rallysprint niet halen.

Het Ram festival wordt gebruikt voor vermaak en vertier van de serviceploeg en sponsoren.  Telt nergens voor mee, dus veeeeeeeegen maar !!!!

De ELE Rally is bij beiden een van de favorieten. Met veel kabaal en spektakel wordt deze loodzware wedstrijd tot een goed een goed einde gebracht met een 3e plaats groep N.

BHV – de befaamde jump bij Steenbergen.

Amsterdam – Altijd een lekkere opwarmer voor de tweede seizoenshelft. M&M Rally verschijnt hier ook altijd ten tonele en niet zonder succes! Veel eremetaal mee naar huis en met een beetje geluk ook nog een telefoon of koelkast van hoofdsponsor LG.

Golden Tulip Rally - het onverhard is echt favoriet bij de vegende vrienden. Ondanks een hoog startnummer finishten Mark en Michel hier met een sterke 6e plaats algemeen.

Ook in Barneveld reden Mark en Michel zich naar dit resultaat. De eindtijd was gelijk aan die van Edwin Abbring, maar door een snellere tijd op proef 1 was plek 6 voor de MenMRally equipe.Ondanks een lekke band op de eerste proef haalden Mark en Michel een 7e plek in de laatste wedstrijd van het seizoen. Dit resultaat was voldoende voor plaats 2 in het groep N klassement en een 4e plek algemeen. Een resultaat waarmee de doorbraak een feit is en waardoor het team ook bij ook het grote publiek erkenning krijgt.

Op naar 2005.

Met dank aan Martin van Eybergen voor het beschikbaar stellen van foto's en Jacco de Kluijver voor de teksten.

MenMRally Partners