Jouw eigen foto van Mark in de gallery?

Deze site brengt jou al het nieuws over Mark en Michel. Daarnaast willen we de beste foto's en filmpjes  tonen. Heb jij een mooie foto of film van Mark, Michel of de Impreza WRC, stuur deze dan naar foto@menmrally.nl

Wie weet zie je jouw eigen meesterwerk binnenkort in de Gallery!

Geschiedenis van het MenMRally team  - van “Zeroes” tot “Heroes”

In deze rubriek behandelen we de geschiedenis van het MenMRally team. Deel 5: Het leerjaar in de WRC

Na het WK evenement in Duitsland stond de altijd gemoedelijke rallysprint van Amsterdam op de agenda. Een grote schare aan fans, sponsors en relaties zagen Mark en Michel weer schitteren. Voor de eerste keer reden zij de nieuwe S10 naar de hoogste plek op het ere schavot. Tweede werd Jasper van den Heuvel, in…. de oude S8 van het team.



De Golden Tulip rally is de start van het tweede deel van het Rallyclinic Dutch Open. Op de eerste proeven is Mark flink sneller dan de concurrentie, maar na een fataal ongeval wordt de rally gestopt.



Barneveld is de voorlaatste wedstrijd voor het kampioenschap. Op de eerste proeven namen Mark en Michel zoals gebruikelijk afstand van de concurrentie, maar zij werden op proef 3 verrast door plaatselijke buien en lokaal gladde wegen. Na een korte excursie door een wei gleden Mark en Michel terug naar de derde plek. Op de volgende proeven buigen zij de achterstand weer om in een voorsprong van ruim een minuut. Eén proef voor het einde slaat de pechduivel echter definitief toe: Door een olielek ontstaat brand onder de motorkap. Als Mark een baanpost met brandblusser heeft gevonden is het al te laat: de overwinning en kans op het kampioenschap zijn weg.



Even wordt overwogen om niet in de Euregiorally te starten, maar in de uitdagende Rallye du Conroz in Belgie. Pas een dag voor de rally besluiten Mark en Michel om toch af te reizen naar Hengelo. De korte voorbereiding wreekt zich aan het eind van dag 1. Vanuit de eerste plek glijdt de auto van de weg af. De beschadigingen zijn te groot om verder te rijden. De overwinning gaat verrassend naar Erik Wevers en zijn navigator minister president J.P. Balkenende. De titel gaat naar Frits van Eerd.



Het jaar werd afgesloten met de Wales Rally GB. Onder barre omstandigheden beleefden Mark en Michel met een Mitsubishi Evo8 veel lol beleefd aan hun eerste echte onverharde rally. Het resultaat - 41e van de ruim 100 gestarte deelnemers - was ondergeschikt.



Ondanks dat Mark en Michel in alle rallies aan de leiding lagen en meer proeven wonnen dan alle andere rijders kwamen zij in de top tien van het eindklassement van het Rallyclinic Dutch Open niet voor. Na een geweldig begin van het seizoen waren er toch voor het hele team leerpunten die aan het begin van het jaar voorspeld waren. Kunnen Mark en Michel in 2007 het geleerde in praktijk brengen?

 Lees verder in 2007

 


MenMRally Partners