Jouw eigen foto van Mark in de gallery?

Deze site brengt jou al het nieuws over Mark en Michel. Daarnaast willen we de beste foto's en filmpjes  tonen. Heb jij een mooie foto of film van Mark, Michel of de Impreza WRC, stuur deze dan naar foto@menmrally.nl

Wie weet zie je jouw eigen meesterwerk binnenkort in de Gallery!

Geschiedenis van het MenMRally team  - van “Zeroes” tot “Heroes”

In deze rubriek behandelen we de geschiedenis van het MenMRally team. Deel 6: Kampioen!

Na het leerjaar 2006 ging het MenMRally team met aanzienlijk meer ervaring 2007 in. Het technische team was verder versterkt om de WRC in topconditie te houden en ook de andere klanten van ATM Motorsports te ondersteunen.

Verder was de winterperiode niet stilletjes voorbijgegaan. MenMRally had een Subaru Impreza S12 besteld bij Prodrive, die tussen de rallies van ‘Almere’ en ‘Hulst’ afgeleverd zou worden. Maar ook de concurrentie dreigde met grof geschut. Erik Wevers had een aantal Skoda Fabia WRC’s uit 2005 en 2006 gekocht bij het  fabrieksteam in Tsjechië. Deze zouden in de loop van het jaar de Corolla’s van hemzelf en René Kuipers gingen vervangen. En voormalig Nederlands kampioen Peter van Merksteijn kondigde zijn terugkeer op het hoogste rally niveau aan, met een Ford Focus 2006. Om het spektakel compleet te maken had Jasper van den Heuvel een Mitsubishi Lancer WRC aangeschaft.Daarnaast telt – na onenigheid in de organisatie - de Hellendoorn Rally niet mee voor het kampioenschap. Zeven rallies bepalen wie zich kampioen 2007 mag noemen.

Traditioneel stond het eerste startpodium van het jaar in Emmeloord. Op vrijdagavond reden Mark en Michel zoals verwacht de concurrenten op achterstand. Zaterdag begon minder goed, met een afgeslagen motor en tijdverlies op de eerste proef. Tegen de avond was de achterstand weer omgezet in een voorsprong van een halve minuut. Door vertraging op de voorgaande proeven werd de laatste proef in de regen verreden. Hier werd het op eieren rijdende MenMRally duo verrast door een alles of niets aanval van Jasper van den Heuvel. De tweede plaats smaakte bitter, maar het team voelde dat de uitgangspositie voor het seizoen goed was.

 

In Almere stonden ook dit jaar zowel de sprint als de rally op het programma. In de sprint werd de auto afgesteld op de zware omstandigheden van het bouwterrein bij Almere. Na vier proeven blijkt uit de data dat er problemen aankomen met de motor. Om verdere problemen te voorkomen vervangen de monteurs ’s nachts de motor, zodat de rally niet in gevaar komt.

In de LG Almere Rally zorgen Mark en Michel dat de inspanningen van de monteurs niet tevergeefs zijn. De enige noemenswaardige tegenstand komt van Jasper van den Heuvel, maar na aanraking met een stoeprand moet ook hij capituleren.

Hulst brengt de introductie van de nieuwe S12. Door tijdgebrek was de auto nog niet helemaal bestickerd. In de eerste confrontatie met de nieuwe Skoda’s van Wevers en Kuipers deelt Mark meteen een forse dreun uit. Vanaf de eerste kilometers is Mark sneller dan ooit en de hele rally komt niemand in de buurt. Doordat Van den Heuvel uitvalt en Wevers uit de uitslag wordt gehaald vanwege een navigatiefout staan Mark en Michel ruim aan de leiding in de stand om het NK

 

In de ELE herhaalt het plaatje van Hulst zich. Niemand kan de snelheid van Mark en de nieuwe Subaru ook maar benaderen, en ook de rest van het team werkt nog steeds feilloos. Door technische problemen met de Fabia’s moet Wevers uitvallen en besluit hij zich de rest van het jaar te concentreren op doorontwikkeling van de Fabia’s.

In Etten Leur staan Mark en Michel voor de afwisseling weer aan de start met de S10. In het tot ‘Exotic Green Rally’ omgedoopte evenement worstelt Mark met de wegligging van de oude auto. Zeker als op proef 2 de achterspoiler sneuvelt moet hij alle zeilen bijzetten om Kleinjan in de Skoda achter zich te houden. Toch halen Mark en Michel als eerste de finish, waarmee zij zich meteen Nederlands Kampioen 2007 mogen noemen. Al voor het zomerreces is de nieuwe kampioen bekend!


 Lees verder in 2007 deel twee

 


MenMRally Partners