Één - twee voor MenMRally in Amsterdam Rallysprint

De LG Amsterdam Rallysprint is een betrekkelijk eenvoudige prooi geworden voor het MenMRally team. Voor de eerste keer nam het Montfoortse team met beide auto's deel aan een evenement, en meteen claimen het de eerste twee plaatsen met Mark van Eldik/Michel Groenewoud voor Jasper van den Heuvel/Martine Kolman.

Dat de concurrentie minder sterk was dan tijdens een wedstrijd die telt voor het Rallyclinic Nederlands kampioenschap Rally, mag de pret niet drukken. Dat werd ruimschoots gecompenseerd door de gezelligheid en de ontspannen sfeer rondom het Telegraaf hoofdkantoor in Amsterdam West. Maar ook het in groten getale opgekomen publiek kwam ruimschoots aan zijn trekken in Amsterdam. De weergoden waren het evenement gunstig gezind en de deelnemers maakten er een mooie show van met prachtige drifts.




Vanaf de start was het duidelijk dat Mark en Michel voor de overwinning gingen. Al op de eerste wedstrijdkilometers van KP2 - KP1 was afgelast – nam Mark het heft in handen. Met een snelste tijd vóór teamgenoot Jasper van den Heuvel en voor Jan van der Marel zette hij meteen de eindstand op de borden. De andere drie proeven eindigden in deze volgorde waarmee ook de eindklassering een feit was.

Mark had dan ook weinig te melden aan de finish: "Het ging eigenlijk allemaal perfect. Op de lange proef konden we Jasper en Martine steeds zien rijden halverwege de proef, zodat we al tijdens de proef konden zien wie sneller was. Dat gaf een extra wedstrijdelement.” aldus Mark. “We verwachten de komende rally’s veel tegenstand van Jasper van den Heuvel. Met zijn ervaring en de snelheid waarmee hij gewend raakt aan de auto behoort hij tot de favorieten.”



Jasper en Martine hadden meer woorden nodig om het evenement te beschrijven: "Gaaaaf om met een echte WRC over de proeven te gaan. Het gaat toch een stuk harder dan met de op produktieauto’s gebaseerde groep N waar we normaal mee rijden".

Ze waren dan ook zo tevreden als een sportman mag zijn met een tweede plaats: "Het is een erg complexe auto, erg lastig om snel mee te gaan. We hadden vooraf maar een paar ronden gereden in de auto, en willen ook niet meteen schade rijden. We hadden hulp van de monteurs bij het vinden van de juiste afstelling, maar het moet toch klikken met je persoonlijke rijstijl. Na een paar 'momentjes' op de eerste proeven ging het steeds beter tijdens de rally. Op de laatste proef verloren we maar 3 seconden op Mark. We hebben veel geleerd en zijn blij dat we over twee weken tijdens de Golden Tulip Rally minder hoeven te experimenteren."

Derde in de Rally werd good-old Jan van der Marel, genavigeerd door zijn zoon Jan-Timo, ook in een Subaru Impreza WRC. Van de Rallysprinters die voor het kampioenschap strijden was Jarno van Haren het snelste, voor Erik Moree en Peter van Merksteijn.




Algemene gegevens
- 3 September 2006
- lengte van de rally: 5 klassementsproeven (KP's) over 68 km, daadwerkelijk verreden 4 KP's over 49 km
- Bewolkt, circa 21 graden Celsius
- 69 deelnemers aan de start, 54 aan de finish

 

Nr

Bestuurder1

Bestuurder2

Auto

Tijd

1e

2

M. van Eldik

M. Groenewoud

Subaru S10 WRC

32:13:00

2e

4

J. van den Heuvel

M. Kolman

Subaru S8 WRC

0:45

3e

3

J. van der Marel

J. van der Marel

Subaru Impreza WRC

1:58

4e

5

H. Weijs

B. Binnendijk

Volkswagen Golf IV Kitcar

2:30

5e

7

J. Faes

A. Lekkerkerker

Mitsubishi EVO 9

2:43

6e

9

J. van Haren

W. Jilisen

Ford Escort

2:45

7e

17

R. Vliek

B. van Bloemendaal

Mitsubishi Lancer EVO 7

3:00

8e

6

E. Moree

J. van Weeren

Mitsubishi Lancer EVO 8

3:07

9e

16

P. van Merksteijn

F. Strikker

Mitsubishi Lancer EVO 7

3:07

10e

15

A. Moree

R. de Jong

Mitsubishi Lancer EVO VI

3:12

Gerelateerde pagina's:

Voorbeschouwing op de LG Amsterdam Rallysprint
Gallery Mark van Eldik in de LG Amsterdam Rallysprint 2006
Gallery Jasper van den Heuvel in de LG Amsterdam Rallysprint 2006

MenMRally Partners