3 September 2006: LG Amsterdam Rallysprint

Na het avontuur in Duitsland treedt het MenMRally team komend weekend aan in het thuisevenement: De LG Amsterdam Rallysprint. Dit is het evenement dat het dichtst bij de thuisbasis van het team in Montfoort wordt verreden. Daarbij is het een zeer gemoedelijk evenement, er staan immers geen kampioenschapspunten op het spel voor de Nederlandse rallywereld. Een groot deel van de Nederlandse rally top komt om in een ontspannen omgeving de krachten te meten en plezier te hebben aan het rally(sprint) rijden.


De sprint is heerlijk compact, met 6 proeven op 2 locaties vlak bij elkaar in het Amsterdamse havengebied. Alle proeven zijn rundkursen, één van de proeven loopt zelfs bijna over de service heen: een laagdrempeliger gelegenheid om kennis te maken met de rallysport is er niet.

De LG Amsterdam Rallysprint geeft net als andere jaren het startschot van de tweede helft van het seizoen. Voor het MenMRally team is het een goede gelegenheid om nog een laatste keer de auto te testen.

Een seizoen dat na een zeer sterke start een mindere fase kende: Na een podiumplek in het eerste optreden van Mark en Michel met de Subaru rondom Emmeloord werd tweemaal winst behaald in Almere en Hulst. Vervolgens haalde het team de finish niet in de ELE en in de BHV Rally. Dit houdt in dat Mark en Michel de rest van het seizoen moeten pieken om kans te maken op het Nederlands kampioenschap.



Daarnaast kent de LG Amsterdam Rallysprint een primeur voor het MenMRally team: Voor het eerst worden beide Subaru Impreza WRC's ingezet. Naast Mark van Eldik en Michel Groenewoud in de (nieuwe) S10 zullen Jasper van den Heuvel en Martine Kolman in de S8 rijden, om te wennen aan de auto en als voorbereiding op de Golden Tulip Rally. Hiermee brengen zij het aantal Subaru WRC's in de LG Amsterdam Rallysprint op 3!

MenMRally

Meer informatie: http://www.autosportief.nl/rallysprint.html
Verslag van de LG Amsterdam Rallysprint
Gallery Mark van Eldik in de LG Amsterdam Rallysprint 2006
Gallery Jasper van den Heuvel in de LG Amsterdam Rallysprint 2006
 

 

Elmar Metaalbewerking