Voorbereiding op 2006

Datum: 24 Februari
Locatie: Niederrhein (DE)
 

Succesvolle testdag op Niederrhein (met dank aan Rally.Pittalk.nl)


Vrijdag 24 februari. Een diep geroffel klinkt uit de hoofdhangar van het oude vliegveld Niederrhein. Het is geen vliegtuig maar wel een ander laagvliegend object, Mark van Eldik laat de Subaru Impreza WRC warmlopen.



Even later stapt Mark van Eldik in en rijdt behoedzaam de grote hangar uit, na een aantal opwarmronden gaat het gas er vol op! De Subaru brult van plezier en gaat er gemeen hard vandoor, zo te zien is het dik voor elkaar met Eldik en de Subaru. Opvallend strak rijdend maar zo nu en dan ook weer ouderwets driftend voelt Mark van Eldik de gehele dag de Subaru aan de tandwielen.



Aan het eind van de dag verteld Mark: "Het is echt een geweldige auto, we hebben zoveel plezier aan het rijden dat ik soms niet moet vergeten dat ik met een test bezig ben. Het gevoel en vertrouwen dat de auto nu al geeft doet soms vergeten dat met een andere afstelling de Impreza nog harder kan gaan. Vandaag hadden wij een klein maar niet geheel onverwacht probleem met de versnellingsbak. De bak die erin zat was aan revisie toe maar we wilden het deze test er nog mee proberen, halverwege de dag begon hij toch wat geluiden te maken en is er uit voorzorg een nieuwe bak gemonteerd."

De eerste echte krachtmeting voor het team is de Tank-S rally, wat verwacht Mark hiervan? "Ik ga zeker rustig van start, deze eerste rally moeten we echt gebruiken om te leren, uitrijden is dan ook het belangrijkste."



Kijk je er naar uit? "ow zeker! ik heb er echt heel veel zin in, ik hoop op een spannend en sportief seizoen, gaandeweg het jaar zal ik de Subaru steeds beter leren begrijpen en dan moeten de verwachtingen uit gaan komen. Het is zeker geen gemakkelijke auto, er zijn zoveel onderdelen die je kunt aanpassen/inregelen dat heb je niet zomaar onder de knie.Dat moet echt met de ervaring komen, maar dat gaat zeker lukken!."



Mark van Eldik op weg naar een succesvol seizoen?

Bekijk hoe Mark
de Subaru over het oude vliegveld jaagt.

Bericht:
Rally.Pittalk.nl
Foto's: MenMRally

Gerelateerde pagina's:
Met gepaste trots...
Indrukwekkende eerste Subaru WRC kilometers voor MenMRally
Subaru WRC 2002 voor het MenM Rallyteam

 

Elmar Metaalbewerking