Barneveldse winst MenMRally gaat in rook op

De weersverwachting voor zaterdag 7 oktober beloofde al weinig goeds. Toch klaarde het op en werden de beide eerste proeven over de snelle klinkerweggetjes bij Putten verreden onder een blauwe hemel met een opdrogende ondergrond. Mark van Eldik en Michel Groenewoud waren behoudend gestart, maar wisten deze proeven toch betrekkelijk eenvoudig te winnen, voor Jasper van den Heuvel en Frits van Eerd.



Voor de start van proef 3 was plaatselijk wat regen gevallen, waardoor de druk bezochte rundkurs proef op plekken verraderlijk glad was. Mark verremde zich daardoor voor één van de haakse bochten en vloog met de ex-fabrieks Subaru Impreza over een slootje. Op het natte gras gleed Mark tussen het opzij springend publiek door, dat op het laatste moment uit de stoel dook. Via het boerenerf reden Mark en Michel weer de proef op, om even later nog een keer te spinnen op het gladde asfalt. Een zevende tijd, 43 seconden tijdverlies en een derde plek in het klassement waren het gevolg: Jasper van den Heuvel en Martine Kolman namen de leiding over in de 'oude' Subaru van Mark.

Gelukkig pakten Mark en Michel hierna snel weer het ritme op. Met een serie snelste tijden op de volgende vijf proeven stelden zij weer orde op zaken. Het uitvallen van Jasper van den Heuvel met technische problemen op proef 4 hielp natuurlijk ook. Met ruim een minuut voorsprong op Frits van Eerd beginnen Mark en Michel aan de laatste 2 proeven. Op de voorlaatste proef kwamen zij de pechduivel echter weer tegen. Vlak na het onverhard drongen flarden rook de cockpit in. Even later werd dit gevolgd door vlammen onder en in de auto. Waarschijnlijk is een hydraulische leiding los geschoten, waardoor olie op hete motordelen is gekomen.



Na enkele spannende momenten en twee bluspogingen was het vuur gedoofd. Helaas betekende dit ook het einde van de rally voor Mark en Michel. Omdat Mark de enige was die Frits van Eerd nog van de titel kon afhouden was hiermee ook de strijd om het Rallyclinic Dutch Open gestreden. Na het uitvallen van Mark van Eldik viel ook de rally ten prooi aan Frits van Eerd, voor Ronald Leemans en Piet van Hoof.

Mark, Michel en de rest van het team feliciteren Frits met het behaalde kampioenschap!

Algemene gegevens
- 7 oktober 2006
- start en finish in het RallyPro Rallyvillage, de Harselaar, Barneveld
- 110 deelnemers aan de start, 77 aan de finish- lengte van de rally: 203 km, met 10 klassementsproeven (KP’s) over 123 km
- snelste tijden: Mark van Eldik (7x), Jasper van den Heuvel (1x), Piet van Hoof (1x), Frits van Eerd (1x)

Uitslag 7e ronde Rallyclinic Dutch Open 2006:
1. Frits van Eerd-Erwin Mombaerts (NL-B, Toyota Corolla WRC, A8) 1.07.10
2. Ronald Leemans-Remco van Overdijk (NL, Mitsubishi Lancer Ev0 6, A8) + 0.29
3. Piet van Hoof-Niels Leermakers (NL, Mitsubishi Lancer Evo 4, A8) + 1.01
4. Dirk Garvelink-John Verschuuren (NL, Mitsubishi Lancer Evo 7, N4) + 1.25
5. Anders Karlsson-Bjorn Nilsson (S, Mitsubishi Lancer Evo 6, A8) + 2.04
6. Jan de Winkel-Radboud van Hoek (NL, Renault Clio S1600, A6) ) + 2.29
7. Graham Coffey-David Gamblin (GB, Subaru Impreza WRC, A8) + 2.58
8. Erik Moree-Jaap Sinke (NL, Mitsubishi Lancer Evo 8, N4) + 3.02
9. Hans Weijs-Bram Binnendijk (NL, VW Golf Kitcar, A7) + 3.07
10. Nelis Verkooijen-Wim Vleugels (NL-B, Subaru Impreza WRX STi, N4) + 3.25

Gerelateerde pagina's:
Voorbeschouwing op de Vierhouten Pallets Nederland Rally

Foto's: MenMRally/Dirk van de Streek



MenMRally Partners