... gevolgd door een perfecte uitvoering in de LG Almere Rally

Op zaterdag had Mark tijdens de LG Almere Rallysprint snelle tijden neergezet, maar door technische problemen niet voor de overwinning kunnen strijden.
Omdat dit evenement niet voor het Rallyclinic Dutch Open meetelt, had dit geen invloed op het kampioenschap. Op zondag tijdens de LG Almere rally was het wel belangrijk om een goede uitslag neer te zetten.

In totaal 14 proeven stonden op het programma, verdeeld over drie boucles. De organisatie had gezorgd voor een afwisselende rally, met een aantal zware industrieterrein proeven, proeven over snelle en deels onverharde wegen op een industrieterrein in aanbouw en de beroemde proef Almeerderzand, zigzaggend over een deels onverharde parkeerplaats. Opvallend was ook hier het grote aandeel onverhard.



Hier kon Mark in de praktijk brengen wat hij in de sprint bijgeleerd had. Beheerst, maar zeker niet minder snel ging hij over de proeven. Na de snelste tijd gereden te hebben op de eerste proef lagen Mark en Michel aan de leiding, maar die raakten ze kwijt toen Dirk Boers op proef twee een snellere tijd neerzette. Op proef drie namen Mark en Michel de leiding weer over, nadat Boers met motorproblemen uitviel. Gestaag bouwden Mark en Michel hun voorsprong uit in de daarop volgende proeven.




Alleen na proef 8 was het even spannend, toen bij het repareren van de bumper ook een lekke linker voorband gesignaleerd werd. Maar ook dit euvel was snel verholpen. In de laatste boucle lieten ze Peter Bijvelds weer wat dichter bij komen, maar met 22 seconden voorsprong namen Mark en Michel de overwinning mee naar Montfoort! In slechts de tweede wedstrijd met de Subaru Impreza halen Mark en Michel hun eerste overwinning in een NK Rally. Een geweldige prestatie van Mark, Michel en de rest van het team!



De tweede plaats in de rally ging naar Peter Bijvelds, derde werd Frits van Eerd. Na de lekke band van Van Eerd op proef 9 was de spanning uit dit duel verdwenen. Dit maakt de stand voor het Rallyclinic Dutch Open erg spannend, want de drie toppers liggen ook in dit klassement dicht bij elkaar. Bijvelds gaat aan de leiding met 198 punten, gevolgd door Mark van Eldik met 196
punten en van Eerd met 194.

Heb jij foto's van Mark en Michel (of Mark en Jasper) en wil je deze in de Gallery plaatsen, stuur ze dan naar
foto@menmrally.nl

Algemene gegevens LG Almere Rally
- 9 april 2006
- start en finish op de Grote Markt in Almere
- lengte van de rally: 246 km, met 14 klassementsproeven (KP's) over 128 km
- droog, afwisselend zonnig en bewolkt, circa 10 graden Celsius
- 69 deelnemers aan de start, 36 aan de finish



Uitslag LG Almere Rally

1. Mark van Eldik-Michel Groenewoud (NL, Subaru Impreza WRC, A8) 1.27.16
2. Peter Bijvelds-Bob van de Nieuwenhuyzen (NL, Mitsubishi Lancer Evo 7, A8) + 0.22
3. Frits van Eerd-Erwin Mombaerts (NL-B, Toyota Corolla WRC, A8) + 1.25
4. Ronald Leemans-Remco van Overdijk (NL, Mitsubishi Lancer Evo 6, A8) + 3.17
5. Ad Smits-Arie Boertje (NL, Ford Escort RS Cosworth, H12) + 3.24

Snelsten op de klassementsproeven
Van Eldik 7 maal (waarvan 1 ex aequo); Van Eerd 4; Bijvelds 3 (1 e.a.); Boers 1

Leiders in de wedstrijd
Van Eldik KP 1, Boers KP 2, Van Eldik KP 3 t/m KP 14

Stand Rallyclinic Dutch Open 2006
1. Peter Bijvelds 198 punten; 2. Mark van Eldik 196; 3. Frits van Eerd 194; 4. Ronald Leemans 188; 5. Ad Smits 182; 6. Dave Turnbull (GB) 176



Volgende wedstrijd Rallyclinic Dutch Open 2006
6 mei 2006, Proflex Merwede Rally Hulst (Zeeuws-Vlaanderen)

Verslag van de LG Almere Rallysprint 2006
Voorbeschouwing op de LG Almere Rally 2006

Gallery LG Almere Rally en Rallysprint 2006

MenMRally in de LG Almere Rallysprint 2005
MenMRally in de LG Almere Rally 2005

 

MenMRally Partners