RACC Rally - Dag 2

Datum: 29 oktober
Locatie: Salou (Es)
Weer: Bewolkt, 22 gr
Klassementsproeven: 6
Starters: 50
Uitvallers: 5
Leiders: Loeb
Positie MenMRally: 31
Positie MenMRally (GpN): 8

Goede resultaten voor MenMRally op de tweede dag.

Zaterdagavond 29/10.
Vandaag een korte update omdat er behoorlijk wat werk aan de winkel was om de auto's van Jasper van den Heuvel en Michiel Eckhaus te halen. Hierover later meer.

De rallydag was vandaag een proef korter als verwacht, door de enorme hoeveelheid publiek was de eerste proef afgelast. Verder waren het vandaag ook weer lange proeven waarvan enkele hetzelfde als gisteren maar dan in tegengestelde richting.

Mark en Michel hebben ook vandaag goed gereden.  Het werd alleen even spannend toen een "links 2 blind" toch iets scherper bleek te zijn dan gepland en het team de bocht miste. Gelukkig zonder schade en met 150 verderop een opening om weer terug de proef op te komen. Ze liggen 31e overall en 6e in Groep N4 aan het eind van de tweede dag.

Met Van den Heuvel en Eckhaus ging het minder. Beiden konden op de laatste proef niet verder rijden vanwege behoorlijke schade en moesten worden opgehaald. De auto's kwamen pas laat in het service park. De schade het team van Eckhaus valt mee, de monteurs werken momenteel hard om de auto weer in orde te maken voor de volgende dag (Superrally reglement). Jasper en Martine hebben meer schade nadat de remmen vlak voor het eind van de laatste proef weigerden. De schade is aanzienlijk maar niet onherstelbaar; ook het team is ongedeerd.

Morgen is de laatste dag van de Rally Catalunya, met nog 3 lange proeven.

Gerelateerde pagina's:
Dag 1
Dag 2
Dag 4

 

 

Elmar Metaalbewerking