RACC Rally - Dag 3

Datum: 30 oktober
Locatie: Salou (Es)
Weer: Zonnig, 24 gr
Klassementsproeven: 3
Starters: 45
Uitvallers: 5
Leiders: Loeb
Positie MenMRally: 29
Positie MenMRally (GpN): 7

Mark en Michel beste Nederlander in Catalunya

Zondagavond 30/10.
Op de laatste dag van de Rally Catalunya moesten Mark en Michel nog drie proeven rijden om een schitterend resultaat neer te zetten in hun eerste WK rally. Alle drie proeven hadden ze op vrijdag en zaterdag ook al gereden: Colldejou, de kortere maar pittige Riudecanyes en Villaplana, die in omgekeerde variant gisteren scherprechter was van Jasper van den Heuvel, Michiel Eckhaus en Henk Vossen.

Doel van de rally was om in ieder geval de rally uit te rijden, dus Mark en Michel reden op zeker. Op 1 kleine spin na lukte dat perfect, waarmee hun eerste WK resultaat een feit was: 29e algemeen, 6e in Groep N achter ex Ford WRC fabrieksrijder Latvala, Weng en een aantal locale cracks! Hiermee finishte het team als beste Nederlandse team!

Wat verder niet onvermeld mag blijven is het uitrijden van de overige Nederlandse debutanten: Moree, Sinke en Eckhaus die zeer verdienstelijk als 33e, 34e en 35e over het ere schavot mochten. Zeker gezien het grote contrast tussen de proeven hier in Noord Spanje en de Nederlandse rallypaden is dat een prestatie van verdienste. Dit alles zorgde voor een uitstekende sfeer in het Nederlandse (Rallyrent) kamp en een geslaagd evenement! Veel dank aan het Rallyrent team onder leiding van Gert van den Heuvel voor de technische en logistieke steun, alsmede de zorg voor de inwendige mens!

 

Gerelateerde pagina's:
Dag 1
Dag 2
Dag 3

 

Elmar Metaalbewerking